Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@03:59:07 GMT

۲۷ رمضان؛ یادآور شهید دین و سیاست

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۲۹۵۱۵

۲۷ رمضان؛ یادآور شهید دین و سیاست

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید حسن مدرس، مرد دین و سیاست که دهم آذر ماه، سال ۱۳۱۶ برابر با ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ (قمری) توسط مزدوران رضاخان به شهادت رسید. شهید مدرس در زمره نامورانی است که نسبش به حضرت امام حسن مجتبی(ع) مي‌‏رسد.
دوران کودکی وی در روستای کوچک سرابه از توابع اردستان استان اصفهان سپری گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جد و پدرش که اهل فضل بودند و در محل به پارسایی و نیکوکاری شهرت داشتند به تربیت این طفل مبادرت ورزیدند.
دوران نوجوانی و جوانی سید حسن در قمشه، اصفهان و نجف در جهت کسب دانش دین و معارف اسلامی و تحصیل مکارم گذشت. در سنین جوانی به مقام رفیع اجتهاد رسید و از لحاظ علمی و فقهی شخصیتی نمونه و برجسته و مجتهدی جامع‌الشرايط بود و در علوم اسلامی خصوصاً فقه و اصول آثاری عمیق از خویش بر جای نهاد.
در واقع آن شهید والامقام تا سن چهل و یک سالگی در حوزه‏‌های علمیه به کسب معرفت و تهذیب نفس و نشر حقایق اسلامی مشغول بود. علمای دین که از ویژگی‌های فکری و علمی مدرس آگاهی داشتند او را بهترین فرد که با جان و دل از اسلام دفاع می‌نماید و روشن بین و با دقت ‏باشد، یافته بودند؛ او را به مجلس شورا فرستادند تا بر قوانین نظارت کند و آن‌ها را با فقه شیعه و موازین ديني مطابقت دهد و اگر قانونی مخالف امور شرعی تصویب شود، مخالفت کند.


این شخصیت که از اصفهان فرا خوانده شد تا مسئولیت خویش را در سنگر مجلس به انجام برساند، ویژگی‌هایی دارد که اشاره به آن‌ها حقایقی را روشن می‌سازد.
شهید مدرس علاوه بر آن که منسوب به خاندان عصمت و طهارت است، در زندگی و فضایل اخلاقی نیز وارث راستین آن ستارگان درخشان آسمان امامت ‏بود. او در مسیر زندگی خویش ساده زیستی و قناعت را پی گرفت. فروتنی او و کار و تلاش برای معاش همچون ساده‏‌ترين کارگران، درسی بود که مدرس از مکتب مولایش حضرت علی(ع) آموخت و این شیوه را در تمام مراحل عمر خویش ادامه داد .
در دوران جوانی برای تأمین مايحتاج خود به كارگری می‌پرداخت و در طول اقامت در نجف چنین ويژگی را ادامه داد، در حالی كه برایش این امکان وجود داشت که از وجوه شرعی استفاده كند ولي براي حفظ استقلال، چنين روشي را انتخاب مي‏‌كرد چون مي‏خواهد خود را از تعلقات آزاد كند و با مردم عادي دمساز و نزديك باشد.
زماني‌كه براي شركت در مجلس دوم وارد تهران شد، دو منزل اجاره‌‏ای به وی پيشنهاد شد كه يكی از آن‌ها يك تومان از ديگري ارزان‏تر بود. او بدون آن كه از ويژگی‌های آن دو خانه سؤال كند، منزل ارزانتر را انتخاب كرد.
هيچ اموری از مسايل دنيوی نتوانست مدرس را در راه هدف عالی خويش بازدارد. دلش به نور ايمان و معنويت روشن شده بود و از اين جهت مقاصد پست و لذايذ فناپذير قادر نبود با ظلمت‏ خود آن فروغ معنوی را خاموش كند.
پاكی، درستی و ايمانش موجب شد تا آزادانه در مسایل كشور و جهان اسلام موضع‏ گیری کند، در برابر طاغوت‌ها و قدرتمندان بایستد و از موضع حق و مصالح کشور و دیانت دفاع کند.
آن مجاهد نستوه به اين نيتجه رسيد كه براي مبارزه با استعمار و استبداد نبايد به مسجد و محراب و منبر كفايت كند، درس در حوزه كافي نيست، مبارزه در خيابان‌ها به آن شكل مؤثر نيست. بايد مركزی قانونی با پشتوانه‌ه‏ای شرعي و حمايت مردمی باشد تا او آن را به صورت پايگاهي نو عليه ستم(در شكل استعماری و استبدادی) درآورد و نيز ضمن اين حركت ‏سياسي به سازندگی هم فكر كند و استقلال واقعي مردم را آن چنان تأمين كند كه نيازي به اجانب نداشته باشند.

مدرس با اين تفكر به مجلس اقتدار داد و به آن حيات بخشيد. شهید مدرس وقتی احساس کرد اين پایگاه عظيم و قدرتمند را مي‏‌تواند در آن روزگار آشفته پديد آورد، به پيروي از سیره معصومین، آنچه را در ذهن داشت از طریق مجلس شورای ملی عملی سازد يا در جهت تحقق آن بکوشد. تا آنجا كه دیگران نیز شخصیت ممتاز شهید مدرس را مایه مباهات مجلس دانستند.
آنچه باعث شد شهید مدرس به صورت شخصیتی بی‌نظیر و تأثیرگذار در تاریخ معاصر ظاهر شود و منشأ تحولات فراوان گردد، وارستگی و آزادگی او بود که همچون سرچشمه‌ای زلال جرعه‌های پی در پی خصال و صفات زیبا و پاک را در نهرهای شخصیت این عالم بزرگ جاری ساخت و بذرهای عشق و ایمان و جهاد و ایثار در راه خدا و برای اعتلای دین و ملت را در جای جای سرزمین جان و روح او بارور کرد.
 امام خمینی(ره) نشان می‌دهد كه خاستگاه اصلی تمام رفتار و عملكردهای شجاعانه و خستگی ناپذیر شهید مدرس وارستگی روح اوست و به آن دلیل در برابر « تطمیع » ها و « تهدید » ها رنگ نباخت و متزلزل نگشت كه زنجیرهای اسارت درون و برون را از پای جان گسسته بود و روی دل را یكسره به سوی حضرت محبوب برده بود.
آن عالم وارسته تا آخرين لحظه با توكل به خدا و در اوج عزت و افتخار ايستاد و از آنچه كه به آن اعتقاد داشت و وظيفه‌اش مي‌شمرد، عدول نكرد.
رضاخان به مدرس پيام داده بود كه آنچنان می‌كشيمت كه نامي از تو نماند و تو را در قبرستان كفار دفن مي‌كنيم. اما مدرس پاسخ فرستاد كه مطمئن باش قبر من زيارتگاه مي‌شود و تو در جايي مي‌ميري كه نه آب باشد نه آبادي!
مأموران رضاخان مدرس را در 27 رمضان مسموم و سپس با عمامه‌اش خفه كرده و به شهادت رساندند و امروز با عنايت رهبر معظم انقلاب و مديريت توانمند و بر گفته از مباني اسلامي آستان قدس رضوي، مرقد مطهر شهيد آيت ا... مدرس (ره) مدرس زيارتگاه شيعيان جهان شده و نام او در تاريخ ايران و جهان ماندگار و جاودان شده است.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی شهرستان ها کاشمر شهید مدرس رضاخان مجلس شورای اسلامی اجتهاد قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۹۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهدگفت: از تمام ظرفیت‌های موجود در شهرداری بهره‌برداری کردیم. هر ساله در ایام پایانی سال اقداماتی در جهت آراستن شهر، رفع نازیبایی‌ها و بازپیرایی کل مبلمان شهری اقداماتی انجام می‌دهیم و به شهر در آستانه بهار حیات جدید می‌دهیم.

مهدی یعقوبی افزود: استقبال از بهار امسال به دلیل تقارن با ماه رمضان تفاوت‌هایی با بهار‌های سال گذشته داشت، پیش‌بینی کرده بودیم که حضور مردم در شهر بیشتر در ساعت‌های بعد از افطار رقم بخورد، از همین رو به نورپردازی‌های ویژه سطح شهر در ایام نوروز و ماه رمضان توجه ویژه‌ای کردیم.

یعقوبی گفت: از ۱۵ اسفند ماه ستاد خدمات سفر را فعال کردیم که تا پایان ماه رمضان نیز ادامه داشت. برای آراستن شهر مشهد بالغ بر ۱۵ میلیون بوته گل در طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت در مشهد کاشته شد.

وی گفت: جشنواره‌های مختلف گل به همت هنرمندان همین شهر اجرایی و با عدالت کامل در تمام نقاط شهر توزیع شد. در حوره فرهنگی ۷۰۰ المان در ۳۵۰ نقطه شهر جانمایی شد که شامل تزیینات شهری، المان‌های نوری و… بود.

یعقوبی افزود: جشنواره هنر‌های نوری کوهسنگی مشهد نیز یکی دیگر از اقدامات ویژه استقبال از بهار بود که به کمک هنرمندان مشهدی یک کار خلاقانه در ایام شب‌های ماه رمضان صورت گرفت.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهدگفت: حدود ۱۰۰ هزار تجهیزات و المان در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی وترافیکی  بازسازی شد تا بتوانیم از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم. ۹۰۰۰ جای پارک دائم و موقت در هسته مرکزی شهر برای استفاده از زائران و مجاوران فعال شد.

یعقوبی افزود: ایستگاه‌ها استقبال از زائر در مبادی ورودی مشهد، پایانه مسافربری، راه‌آهن و فرودگاه مشهد ایجاد شد که به ۹۳ هزار زائر خدمات دادند. همچنین ۴۲ مرکز اسکان اضطراری و موقت را برای اسکان رائران فعال کردیم که به طور مجموع بیش از ۷۱ هزار نفر شب در این مراکز در ایام بهار اقامت ثبت شد.

 

دیگر خبرها

  • ۱۱۰هزار مدرسۀ آسیب‌دیده در کشور سال ۱۴۰۳ نوسازی می‌شود
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • فیلم/رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌ می‌کشند
  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند